Tele a hócipő... de mivel?

2022. 05. 04. 00:00:00
Tele a hócipő... de mivel?

Talán túl sok változás volt mostanában, talán végre itt a tavasz, közeledik a tanév vége és minden iskolás gyerek és (tanár) fárad. De az biztos, sokat hallom mostanában, hogy „elegem van”, „besokalltam”, „tele van a ...” kifejezéseket gyerekektől, felnőttektől egyaránt.

Mivel a kicsik még nehezen fejezik ki az érzéseiket (a kamaszok meg nem szívesen), készítettem néhány képkártyát a 6-14 éves korosztály legjellemzőbb életterületeiről, hogy mi, gyerekekkel foglalkozó szülők és szakemberek valamivel pontosabb képet kaphassunk arról, hogy mivel is van tele az a ... hócipő?

A képkártyákkal folytatott beszélgetéshez olyan kérdéseket/feladatokat is összeírtam, amelyek abban segítenek:

  • hogy jobban rálássunk a konkrétumokra, amik zavarják a gyereket, és amik legtöbbször ellenálló és dacos magatartásban nyilvánulnak meg,
  • hogy árnyalni tudjuk kicsit a „minden rossz” katyvaszt, és csemeténk/tanítványunk reálisabban vagy pozitívabban láthassa a problémáit,
  • hogy a megoldások keresése felé vezessük a gyerekek megtapadt gondolkodását. 

A 11db kivágható képkártyát és a feldolgozást segítő kérdéseket a képre kattintva tudjátok letölteni:

Ha haszosnak találjátok, kérlek, osszátok meg azokkal, akiknek jól jöhet egy ilyen kitisztázó és könnyítő beszélgetés.

További beszélgetésekhez ajánljuk a Mi volt ma a suliban? beszélgetőkártyáinkat, az ingyenesen letölthető Családi és baráti csapatépítő beszélgetőkártyákat, illetve a barátság és konfliktuskezelés témakörében a Barátság Mágnes tematikus kártyánkat. Illetve 2024. májusától lesz elérhető új, Mi újság a családban? beszélgetőkártyánk.

Kapcsolódó termékek

Barátság Mágnes kártyajáték

4.990 Ft
Kívánságlistára teszem

Mi volt ma a suliban? beszélgetőpakli

5.990 Ft 5.490 Ft
Kívánságlistára teszem

Családi és baráti csapatépítő beszélgetőkártyák

0 Ft
Kívánságlistára teszem