„Merj felelni!” – Családi és baráti csapatépítő beszélgetőkártyák a nyári szünidőre

2021. 07. 09. 00:00:00
„Merj felelni!” – Családi és baráti csapatépítő beszélgetőkártyák a nyári szünidőre
Önfeledt lazulás, pihenés, kikapcsolódás, fagyi, naptej, fürdőruha, pacsker... Néhány elengedhetetlen kelléke a nyári szünetnek, amely végre elérkezett. Bár ahányan vagyunk, annyiféleképpen élhetjük meg a szünidőt, (diákként hatalmas várakozással az önfeledt szabadságra, szülőként pedig esetleg túlterhelve, és azon gondolkodva, hogyan oldjuk meg gyermekeink felügyeletét, és hogyan éljük túl a 40 fokos hőséget a melóhelyen...), a nyári szünet összességében remek alkalom arra, hogy több időt tölthessünk együtt a szeretteinkkel, és a fizikai pihenés mellett érzelmi szükségleteink is helyet kaphassanak.

Mivel a „rohanó hétköznapokban” sajna kevés időnk jut arra, hogy megálljunk, ténylegesen kapcsolódjunk, és a napközbeni történéseken túl igazán mélyeket, jókat beszélgessünk, készítettünk számotokra egy ingyenesen letölthető családi és baráti csapatépítő beszélgetőpaklit, amelyhez nincs másra szükség, csak Rátok és a kártyákra. A paklit számtalan helyen használhatjátok: ha éppen unalmasabb perceitek lennének nyaralás közben, ha utazás közben az autóban, a vonaton, vagy a repülőúton beszélgetnétek, ha elütnétek az időt egy étteremben, amíg a rendelésre vártok, vagy akár feldobnátok a hangulatot egy baráti tábortűz, vagy szülinapi buli közben...

A beszélgetőpakli lényege az, hogy elgondolkodtasson bennünket olyan szokatlan kérdéseken, amelyeket korábban valószínűleg még nem tettünk fel magunknak vagy egymásnak. Egy-egy kérdéshez vagy befejezendő mondathoz nem tartozik jó vagy rossz válasz, hanem ahányan vagyunk, annyiféleképpen felelhetünk rá. A vicces, elgondolkodtató vagy épp dilemmát feldobó kérdéseken keresztül:

- jobban megismerhetjük önmagunkat,
- mélyíthetjük az egymással való kapcsolatainkat,
- gazdagíthatjuk a kommunikációs és önkifejező készségeinket,
- és egyszerűen jól érezzük magunkat együtt, miközben megosztjuk egymással a gondolatainkat.

A játék menete:

1. Töltsétek le az ingyenes PDF-et, nyomtassátok ki, és a kártyalapocskákat vágjátok ki! Ha van lehetőségetek, akár le is laminálhatjátok.
2. A játékot tetszőleges számú játékos játszhatja.
3. Tegyétek a kivágott cetliket egy tálkába/zacskóba/valamilyen tároló edénybe, majd kérjétek meg például a „legvékonyabb szemöldökű” kezdőjátékost, hogy húzzon egyet a pakliból.
4. A pakliban olvasható kártyákon vagy valamilyen kérdés formájában megfogalmazott dilemmával, vagy sztorizásra buzdító megkezdett mondattal találkozhattok.
5. Játék közben bátorítsátok arra a gyerekeket, hogy nyugodtan mondják azt, ami legelőször eszükbe jut, ne féljenek attól, hogy kinevetjük őket, vagy beleszólunk a mondandójukba.
6. Ezt követően felváltva húzzatok a pakliból és válaszoljátok meg a kérdéseket.

A játék lehetséges variációi:

A játékot többféle lehetséges módon is játszhatjátok:
1. Felváltva/egymás után húztok a pakliból, és mindenki megválaszolja azt a kérdést, amit kapott.
2. Felváltva/egymás után húztok a pakliból, de miután a kérdést húzó megválaszolta, a többiek is megválaszolják magukra vonatkoztatva az adott kérdést.
3. Az egyik játékos húz egy kártyát, felolvassa a kérdést, majd a többi játékos megpróbálja megtippelni, hogy hogyan válaszolna a kártyát kihúzó személy a kérdésre.
4. Az egyik játékos húz egy kártyát, és megpróbálja kitalálni, hogy egy tetszőleges játékos vagy az összes többi játékos vajon hogyan válaszolna az adott kérdésre.

Fogadjátok tehát szeretettel, használjátok jókedvvel és osszátok meg nyugodtan másokkal is, ha jónak találjátok! A beszélgetőkártyákat a Kapcsolódó termékek között találod, és ingyenesen tudod letölteni!

Jó beszélgetést, sok játékot és pihentető nyári szünetet kívánunk!

Kapcsolódó termékek

Családi és baráti csapatépítő beszélgetőkártyák

0 Ft
Kívánságlistára teszem