Karantén és korlátok - Hogyan szabadulhatok?

2020. 04. 03. 00:00:00
Karantén és korlátok - Hogyan szabadulhatok?

Az anyatermészetnek megvan a képessége arra, hogy balanszírozza önmagát. Hidegre meleg jön, fényre sötétség, életre halál, túlnépesedésre népességcsökkenés és így tovább.

Ha neki ez ennyire bejön, hasznára van, gyógyítja vele magát, azt mondom érdemes ellesni tőle ezt a zseniális technikát, és azon gondolkodtam, hogyan lehetne nekünk is felhasználni az ELLENMÉREG energiáját ebben a jelenlegi „mérges” helyzetben.

Először is tudni kell mi van: SOK KÜLSŐ KORLÁT. Szabályok, tiltások, kötelezőségek, például kimenni tilos, szájmaszk kötelező. Iskolába menni tilos, húsvéti szalvéta elkészítése technika órára kötelező. smiley

Mi a sok külső korlát totális és pontos ellentéte? A SOK BELSŐ SZABADSÁG. A belső megengedések, szabad-ok, lehet-ek, nem baj-ok, igen-ek.

Ha tehát ki akarjuk vonni a méregből a gyógyító ellenszert, ezekre kell fókuszálnunk most! Ez a valódi MÁGIA, barátaim! Varázspálcákat elő!

Az előző cikkeimből már sokat írtam arról, hogy szülőként milyen fontos (lenne) most az elvárásainkat racionalizálni, a feladatainkat priorizálni, a maximalizmust minimalizálni és az önbántás helyett barátságossággal állni a kínlódásainkhoz, ezért itt most a hogyan-hoz kínálok picike támogatást.

Készítettünk egy ingyen letölthető 3 lépéses MEGENGEDŐ NAPLÓT, ami egyszerűen végig vezet a szabadulás folyamatán.

A nyomtatható PDF-t az Átgondolós-kitöltögetős segédlet elnevezésű ingyenesen letölthető csomagban találod.

***

MEGENGEDŐ NAPLÓ

1. LÉPÉS: Írd ki magadból!

Mottó: MEGENGEDEM magamnak, hogy negatív érzéseim, és gondolataim legyenek. 

Tudtad, hogy az írás csökkenti a szorongásos tüneteket és segíti az immunrendszer működését? Ha az érzéseidet és gondolataidat papírra veted konkrétabbá válik, és ami konkrét, az egyrészt kevésbé szorongató, másrészt könnyebb vele dolgozni, megoldani.

Bármikor, ha úgy érzed, írd ide magadból az aktuális frusztrációkat! A papír nem ítél. Nem baj, ha a szöveg összefüggéstelen, írj nyugodtan zagyvaságokat úgy, ahogy jön.

Egy kis segítség:

2. LÉPÉS: Priorizálj, egyszerűsíts, könnyíts magadon!

Mottó: Megengedem magamnak, hogy a saját szükségleteimmel (is) foglalkozzak.

A) Írd össze a teendőidet, feladataidat, önmagaddal szembeni elvárásaidat és sorszámozd őket fontosságuk szerint! Lehet, meg fogsz lepődni...

B) Szíved szerint fejezd be az alábbi tisztázó és megengedő mondatokat. 

3. LÉPÉS: Készíts szabadság befőttet!

A lista végtelen. Mi az, amit még megengedhetsz magadnak, akkor is, ha az egész világ korlátozva van? Egy kis pihenés? Hogy kimaradjon egy nap, vagy kettő? Egy kis sírás vagy egy nyálcsorgós nevetés? smiley

A karantén ideje alatt gyűjtsd ezeket a hasznos megengedéseket! Amikor rábukkansz egy-egy újra/aktuálisra írd fel egy cetlire, és a cetliket dobd bele egy befőttesüvegbe. Ez egyfelől segít tudatosítani a pozitív változási folyamatot, másrészt jó lesz majd visszaolvasni őket, amikor épp visszatérnénk a régi kerékvágásba. 

Tartalomhoz tartozó címkék: nehéz élethelyzetek

Kapcsolódó termékek

Átgondolós-kitöltögetős szülői segédletek

0 Ft
Kívánságlistára teszem