Ismerd meg a Spiribuuu Sulisokat!

2021. 05. 31. 00:00:00
Ismerd meg a Spiribuuu Sulisokat!
A szociális és érzelmi nevelés kulcsfontosságú eleme minden gyermek fejlődésének, hiszen a lelki egészséggel kapcsolatos ismeretek elsajátítása legalább annyira fontos, mint a tárgyi tudás megszerzése. Ehhez kínálunk segítséget a Spiribuuu Suli pszichoedukációs sorozattal, amelynek célja a 8–14 éves gyermekek érzelmi és társas készségeinek fejlesztése iskolai vagy otthoni keretek között.

A Spiribuuu Suli sorozat állandó szereplői Cápa Cintia, Troll Borisz, Plüss Emil, Pirospont Annabell, Páncélos Zita, Sünös Vincenzo és osztályfőnökük Hosszútűrő Miklós. Na de kik is ők, ismerd meg a Spiribuuu sulisokat!

Cápa Cintia

Nagy szabadságot adó és tehetős szülők gyermeke. Egy nővére van, aki 2 évvel idősebb nála. 5 éves kora óta versenyszerűen tornázik. Azon túl, hogy extrém hajlékony és különlegesen szép lány, mindig a legújabb divat szerint öltözködik. Akkor érzi jól magát, ha az iskolában a figyelem középpontjában áll. Magabiztos és erősen versengő alkat. Mindig tudja mit akar, és többnyire el is éri a célját, ám saját korlátait gyakran alulértékeli. Társai, bár csodálják, félnek is tőle, mivel élesen kritizál, és emiatt gyakran bánt meg másokat.

Troll Borisz

Egy szigorú apa és egy engedékeny édesanya legkisebbik gyermeke. Két idősebb bátyja van, akik folyton heccelik. Többször váltott óvodát, mert a pedagógusok nem bírtak vele. Az iskolában gyakran méregbe gurul és nehezen fékezi az indulatait. Ügyesen felismeri mások gyenge pontját, de gyakran kineveti, csúfolja társait. Jó humora van, de a viccei sokszor bántóak. Saját magát is szigorúan ítéli meg. Szerinte ő rossz gyerek, és nincs miért szeretni.

Plüss Emil

Idősebb szülők egyetlen gyermeke, akik még a széltől is óvják. Koraszülött volt, ezért kicsit kisebb, mint a többiek, és a látása sem tökéletes, de egyébként okos gyerek, egy igazi komputerzseni. Egy veleszületett szívbetegség miatt fel van mentve testnevelésóra alól. Mivel édesanyja bőven pakol neki tízórait, minden szünetben majszol valamit. Az iskolában ügyesen elkerüli a bajt, de mégis elveszettnek és gyámoltalannak tűnik. Troll beszólásaira rendszeresen elsírja magát. Titkon szeretne bátrabb lenni, ezért otthon bokszolni tanul.

Páncélos Zita

Apukája egyedül neveli őt és 5 éves kisöccsét, mert édesanyja 3 éve meghalt. A testvérét nagyon szereti, de folyton veszekednek. Mivel édesapja sokat dolgozik a számítógépe előtt ülve, többnyire rá marad a háztartás felelőssége. Fiatalkora ellenére ügyesen főz, mos, takarít, de ezt társai előtt szégyelli, és próbálja a „normális” látszatot fentartani. Kicsit fiús és különc lány, aki nem keresi a feltűnést, de mindig kiáll a gyengékért és bátran felszólal az igazságtalanság ellen. Az egyetlen társaság, ahol úgy érzi megértik és önmaga lehet, a lovak. Bár tehetséges lovas, versenyezni nem szeret, és ugyan tagadja, de minden vágya egy saját hátas.

Pirospont Annabell

A szülei mindketten orvosok, és az iskolai bizonyítvány tekintetében magasak az elvárásaik. Kistestvére egyéves, sokat vigyáz rá, gondoskodó, jó testvér. Az iskolában szorgalmas és példás magaviseletű osztályelső. Igyekszik megfelelni mind a tanárainak, mind a társainak. Másokhoz kedves, segítőkész és alkalmazkodó, de sokszor kiborul, ha hibázik, vagy a vártnál rosszabbul sikerül egy dolgozata. Az iskola mellett hegedülni tanul, de nem igazán szereti, csak az anyukáját igyekszik boldoggá tenni vele. Igazi hobbija az olvasás.

Sünös Vincenzo

Édesapja olasz származású, ezért a fiú Milánóban született és nevelkedett egészen mostanáig. Mivel a szülei válnak, anyukájával nemrégiben hazaköltöztek Magyarországra, és jelenleg az anyai nagyszülőkkel élnek egy fedél alatt. Még új az iskolában, és magyarul csak keveset tud beszélni. Nagyon iparkodik beilleszkedni a többiek közé, de valahogy minden próbálkozása rosszul sül el. Folyton poénkodni próbál, idétlenkedik és igyekszik Borisz után menni, ezzel azonban egyre kevésbé kedvelt a társai körében. Az órákon sokat értetlenkedik, állandóan visszakérdez, és ezt a többiek nehezen tolerálják.

Hosszútűrő Miklós tanár úr

63 éves, nem túl bőbeszédű, józan és bölcs tanár. A diákok szerint a világ legjobb osztályfőnöke. A szülei eredetileg papnak szánták, de sohasem szerette a templom szagát, így inkább a tanári pályát választotta. Életcélja, hogy a gyerekeket jóravaló életre nevelje. Mivel nagy szerelmét elvesztette egy szerencsétlen autóbalesetben, soha nem házasodott újra, így gyermekei és unokái sincsenek. Sanyival, az öreg tacskó kutyájával éldegél nem messze az iskolától. Szabadidejében palántákat nevel, kertészkedik, és a szomszéd özvegyasszonnyal, Vali nénivel filozofál az élet nagy dolgairól.

Ha pedig szeretnél beleolvasni a most megjelent első három kötetbe, akkor nézd meg előző blogcikkemet, ahol egy-egy részlet kedvcsinálót találsz!

Kapcsolódó termékek

Spiribuuu Suli I. - Cápa Cintia és az önbizalom

2.990 Ft
Kívánságlistára teszem

Spiribuuu Suli II. - Troll Borisz és az önkontroll

2.990 Ft
Kívánságlistára teszem

Spiribuuu Suli III. - Plüss Emil és a szorongás

2.990 Ft
Kívánságlistára teszem