FAMILY RE-CONNECTION Ébredőben egy új szülői tudatosság

FAMILY RE-CONNECTION Ébredőben egy új szülői tudatosság
Amikor nagyjából két éve kivettük a gyerekeket az iskolából, és úgy döntöttünk, hogy egy ideig mindent hátrahagyva Costa Ricára költözünk, hogy kicsit lelassítsunk, hogy jobban megismerjük egymást és újra összekapcsolódjunk, mint család, még nem gondoltam, hogy rövid időn belül majdnem minden család hasonló cipőben fogja találni magát, - jóllehet nem szabad akaratából.

Tudom, és Ti is tapasztaljátok, hogy ennek az intenzíven összezárt időszaknak megvannak a maga kihívásai, de azt is tudom, hogy sokan érzitek, ez most egy nagyszerű lehetőség is arra, hogy új OTTHONT teremtsünk önmagunk és a gyermekeink számára. Olyat, amire évek múlva mosolyogva emlékszünk vissza, ahol jó lenni, ahonnan jó elmenni és ahová jó visszaérkezni. Egy olyan OTTHONT amire igazából mindannyian vágyunk, de a folyamatos „csinálásban” sohasem értünk rá kialakítani és fenntartani.

Azt is tudom, hogy egyelőre még káosz van és minden más fontosabb, mint ez az idea. Az egész világod a feje tetejére állt, ezer meg egy dolgot kell intézned egy időben, homeschooling, homeoffice, mosás, főzés, takarítás, bevásárlás, idős rokonokról gondoskodás, veszteségek... de lassíts, Drága! Ez most az önmegadás folyamata, az egyszerűsítésé és az összeegyeztetésé.

Arra gondoltam, hogy csináljuk együtt. Lehet, hogy izoláltan vagyunk, de semmiképp sem egyedül. Nagyjából mindenki ugyanazon a hullámon szörfözik most:

- Hogyan tanítsam a gyerekeket?

- Hogyan kössem le őket, hogy ne szedjék szét egymást és a házat?

- Hogyan kezeljem a konfliktusokat?

- Hogyan nyugtassam le magam, ha az idegeimre mennek?

- Mihez kezdjek a saját félelmeimmel, vagy a párom feje tetejére állt érzelmi világával?

- Hogyan osszam be az időt, hogy jusson a gyerekekre, munkára, háztartásra, idős szeretteimre...

- Mindeközben hogyan maradjak épeszű és egészséges?

Hallak téged, kristálytisztán.

3 magántanuló gyermek édesanyja vagyok, szülőkkel és gyerekekkel dolgozó pszichológus, a www.spiribuuu.com tudatos gyermeknevelési és oktatási portál megalkotója.

A következő időszakban a személyes és szakmai tudásom legjavát összeszedve elindítok egy pár hetes FAMILY RE-CONNECTION programot. Ebben releváns írásokat, ingyenes anyagokat, videókat teszek közzé, amik mind arra irányulnak, hogy hol gyakorlatias vagy játékos praktikákkal, hol hasznos nézőpontokkal támogasson Téged, mint szülőt ebben a radikális változásban. Ha van kedved csatlakozz a programhoz!

Néhányan már írtatok nekem privátban, de ha Te is küszködsz éppen valamivel, amit megosztanál, írj nyugodtan akár e-mailen az info@spiribuuu.com -ra, akár ide kommentben, és fogjuk a kezed.

Legyen a Spiribuuu közössége egy valódi ítélkezésmentes, elfogadó, támogató és tudatos szülői közösség és köszönöm Istenem, hogy nem csak túléljük ezt az időszakot, hanem megerősödve és megújulva jövünk ki belőle, - együtt.

Tartalomhoz tartozó címkék: nehéz élethelyzetek