2021-es üdvözlet és ajándék

2021. 01. 09. 00:00:00
2021-es üdvözlet és ajándék
Boldog új évet! Boldog új évet! Boldog új évet! – mondogatni is szeretem, de a legizgalmasabb hallgatni, hogy kinek, mit jelent ez a jókívánság.
- Mitől lenne boldog az új évünk?
- Mitől lenne teljesebb az életünk?
- Mit szeretnénk valójában? Mire vágyunk legbelül? Miről álmodunk titkon?
- Minek a hiányát panaszoljuk régóta?
- Mit hagynánk magunk mögött?
- Mit tervezünk máshogy cselekedni?
- Miről döntöttük el, hogy itt az idő megváltoztatni?

Azt vettem észre, hogy bár mindenkinek megvan a maga személyes válasza, nem biztos, hogy magunktól meg is állunk, hogy feltegyük magunknak ezeket a kérdéseket, ritkán vesszük a fáradtságot, hogy őszintén meg is válaszoljuk azokat, és még kevésbé tervezzük meg tudatosan, hogy hogyan, milyen apró lépésekben érhetnénk el az ismert céljainkat.

Minek az? Úgyse sikerül. – mondhatnád. - Ember tervez, Isten végez. Épp ezt mutatta meg az elmúlt év. Minden terv, és minden elképzelés borult.

És ez így igaz.

Én mégis azt mondom, hogy az Ember épp attól Ember, hogy megmagyarázhatatlan és értelmetlen módon mégis újra próbálja, mint Dumbledore professzor szívós főnix madara, a hamvaiból újra meg újra fiatallá és reménytelivé születik.

Ostoba lenne a Főnix, hogy nem marad elpusztulva a hamuban? Talán.

De végül is, nem mindegy? Az számít, hogy él. Márpedig, ha ÉLÜNK, akkor kellenek a célok, a távlatok, az értelem és a jelentőség, különben mifelé tartanánk, mi mozgatna bennünket, és mitől dobogna a szív?

Focistaként is, - ha sikerül belőni azt a gólt, ha nem - jó tudni, hogy mivégre játszunk, mi a cél, különben az egész játék értelmezhetetlen és élvezhetetlen lenne. Nem a gól a lényeg, és mégis a gól a lényeg.

Számomra a céljaim írásban való kijelölése mindig lendületet ad, ezért újévi ajándékként fogadd szeretettel ezeket a gyerekekkel kitölthető elmúlt évet értékelő és új évet tervező, célkitűző munkalapokat. Nem azért, hogy minden a terv szerint süljön el, hanem hogy céltalan sodródás helyett, fókuszt, irányt és prioritást jelöljetek ki a vitorlásotok számára. 

Az értékelő, a célkitűző és a jövőteremtő munkalapok letöltéséhez kattints az adott munkalap képére!

1. Értékelő munkalap 

2. Célkitűző munkalap

3. Jövőteremtő levél

A munkalapok egyébként a Sárga Napló „Higgy a jövőben" fejezetéből valók, és akár a saját csemetéddel, akár a tanítványaiddal töltögetitek ki közösen, remek eszköz arra, hogy beszélgetésre bátorítsd a fiatalokat, értékes betekintést nyerj az álmaikba, vágyaikba, megtanítsd őket a célkitűzés fontosságára és arra, hogy megismerjék életük legnagyobb törekvéseit.

Jó szórakozást kívánok hozzá és BÚÉK!

Kapcsolódó termékek

Sárga Napló

5.990 Ft
Kívánságlistára teszem