Mi volt ma a suliban? beszélgetőpakli

72 lapos beszélgetést kezdeményező oktatókártyák a gyerekek iskolában vagy óvodában megélt élményeiről.

Minden szülő számára ismerős párbeszéd:

Mi volt ma a suliban? – Semmi.

A gyerekek általában nem szívesen osztják meg velünk az iskolában megélt dolgaikat, vagy azért mert nehezen tudják kifejezni magukat, vagy, mert túl sok minden történt, ahhoz, hogy erre a kérdésre egyszerűen válaszolni lehetne, vagy egyszerűen csak mindaz már a múlt számukra, és sokkal fontosabb dolgaik vannak, mint a visszatekintés.

5.990 Ft
Menny.:db
Mi volt ma a suliban? beszélgetőpakli
5.990 Ft
Menny.:db

Leírás

A családi párbeszéd beindításában és gazdagításában nyújt segítséget ez a játékos és szórakoztató, érzelmeket kifejező emojikkal illusztrált kártyajáték, amely 72 érdekes és gondolatébresztő megkezdett mondatot tartalmaz, mint például:

-              Amit szívesen lefotóztam volna a mai napban...

-              Ma alig vártam, hogy...

-              Ma meglepődtem azon, nem számítottam rá, hogy...

-              Amit kiradíroznék a mai napból...

-              Bárcsak elég bátor lettem volna, ahhoz, hogy...

-              Ma elegem volt abból, hogy...

A kártyák úgy lettek megalkotva, hogy érzelmeket, gondolatokat, eseményeket és lehetséges pozitív tanulságokat hívjanak elő a gyermekben. Azáltal, hogy a képek a lehető leginkább kifejezik az adott megkezdett mondat tartalmát, segítik az asszociációt, amellyel a szórakoztató beszélgetés mellett lehetőséget teremt az érzelmi nevelésre, az érzelmi intelligencia, az érzések azonosításával, verbalizálásával, és hatékony önkifejezés fejlesztésére.

Kiknek ajánlom és milyen helyzetben?

Játszhatjuk családi körben, az iskolából hazafelé jövet, a vacsoraasztalnál, hosszú autó vagy repülőutakon, esti lefekvés előtt, vagy baráti körben pl. pizsamapartikon, szülinapi zsúrokon stb.

A beszélgetőpakli továbbá hasznos eszköz lehet gyerekekkel foglalkozó szakemberek számára is. Pszichológusoknak, gyógypedagógusoknak például a rapport játékos kialakításában, óvónőknek és tanítóknak pedig osztálytermi vagy csoportos beszélgetések kezdeményezésében nyújthat segítséget.

Hogyan játszhatjuk?

A beszélgetőpakli rugalmasan felhasználható, használjuk bátran a kreativitásunkat.

1 ötlet: Minimum 2 fő játszhatja. A paklit megkeverjük, középre rakjuk, és mindenki húz egy lapot felülről, majd hangosan felolvassa, és befejezi a megkezdett mondatot. Fontos, hogy a kártyák segítségével a szülő is megossza a nap során megélt élményeit a gyerekkel, ezért a kártya iskolai élményekre vonatkozó tartalmát munkahelyi helyzetre fordíthatja. Ha a gyerek nem tud olvasni, a szülő felolvassa neki a kártyán szereplő megkezdett mondatot. Passzolni lehet, ha a felvetett mondat nem releváns, vagy nem tud/akar válaszolni. Addig folytatjuk a játékot, ameddig jól esik.

Ajánlott életkor: 4-14 év

Ti írtátok

"Segít esténként átbeszélni a napot, értelmezni a történeteket és a hozzájuk kapcsolódó jó és rossz érzéseket." -K. Klára, 2 alsós kisgyermek anyukája

"A kisfiam suli után nem egy "beszámolós" típus. Folyamatosan keresem azokat az eszközöket amivel kicsit ki tudom "bontani", és ezzel ha cseppet is de bele tudunk látni a sulis napjaiba, érzéseibe. Hiszem azt, hogy ha erre most 7 évesen nem figyelünk oda, akkor később nehezebben tartható majd meg az a biztonság, ami fontos lesz neki a kamaszkorban. A Mi volt a suliban? beszélgetőpakli szuperül működik, hisz játékosan segít a fentiekben. Hálás vagyok ezért, köszönöm!" -Bori

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg a véleményedet!