Hasznos reggeli rutin: mik azok a napindító kérdések?

2022. 09. 08. 00:00:00
Hasznos reggeli rutin: mik azok a napindító kérdések?

Szándékaink tudatos átgondolása a nap elején egy nagyon hathatós mindfulness eszköz. Persze a nagy reggeli rohanásban nincs idő merengésre, tudom jól... - de ha készakarva mégis rászánjuk magunkat, és reggelente – akár fogmosás közben vagy reggelizés alatt - 10 percre megállunk és tudatosan átgondoljuk a számunkra fontos értékeket és prioritásainkat, garantáltan sokkal könnyedebb lesz a mindennapi káoszban való áramlás.

Segítségével ugyanis idegrendszerünket arra hangoljuk, hogy az előttünk álló információdömping ellenére, képes legyen a számunkra fontos értékekre fókuszálni, ami által így a nap során könnyebben észrevesszük és befogadjuk a szándékainknak megfelelő lehetőségeket.

És hát milyen szép is lenne, ha ezt az életünket nagyban megkönnyítő reggeli rutint a gyerekek is magukévá tehetnék, és még mielőtt belevetnék magukat a napba, az osztályterembe vagy egy új tananyag befogadásába, ők is megvizsgálhatnák, hogy legbelül merre kívánnak tartani, mit remélnek és mire számítanak.

Ehhez a gyakorlathoz készítettünk egy 8 kérdésből álló kiszínezhető kártyasorozatot, ami remekül felhasználható akár családi, akár iskolai környezetben is.

Néhány felhasználási javaslat:

• Szülőként a lelaminált kártyákat kiragaszthatod pl. a fürdőszobai tükörre. A reggeli fogmosás jó alkalom arra, hogy a kérdések megválaszolásával ráhangolódjatok a napra!
• Húzzatok a kártyákból és beszéljétek át a kérdéseket a családi reggelinél, vagy az iskolába utazás közben.
• Pedagógusként dekorálhatod a terem falát a kiszínezett kérdéskártyákkal, és bevezetheted azt a szokást, hogy minden nap vagy hét elején pár percben átbeszélitek vagy leírjátok a szándékaitokat. Mindez egy nagyszerű közösségépítő rutin is, hiszen a gyerekek jobban megismerhetik és kölcsönösen támogathatják is egymás törekvéseit.
• Csoportos foglalkozások/órák elején a gyerekek tevékenység iránti elköteleződését növelheted, ha a kérdéskártyák segítségével indításképp tisztázzátok, hogy ki mit vár el és mit remél az adott órától/foglalkozástól.

A reggeli napindító kérdéskártyákat letöltheted ITT (vagy a képre kattintva).Ugyanígy a nap végén is érdemes átgondolni és értékelni az aznap történteket, ehhez ajánljuk a 7 héten keresztül kísérő, 7 boldogító szokásra ösztönző és hasznos életkészségeket és értékeket közvetítő önismereti Sárga Naplónkat, amelyet a 6-14 éves korosztály számára készítettünk. Ha szeretnél belelapozni és többet olvasni erről az egyedülálló EQ-fejlesztő naplóról, akkor kattints a kapcsolódó termékre.


 

Tartalomhoz tartozó címkék: growth mindset_ pozitív megerősítések

Kapcsolódó termékek

Sárga Napló

5.990 Ft
Kívánságlistára teszem