Érzelmi Bingó Társasjáték

A Találd ki, hogy érzem magam? Érzelmi Bingó játék a hagyományos barckochbához, illetve a forma vagy számfelismerő bingóhoz hasonlít, ám itt a fókusz az érzelmek felismerésén, az arckifejezés és a testbeszéd helyes észlelésén, és bizonyos érzelmi szituációk helyes értelmezésén van. 

Egy szórakoztató kérdezz-felelek játék, ami alatt észrevétlenül fejlődik a gyerekek önismerete, empátiája, érzelmi intelligenciája, valamint hatékony kapcsolatépítő is egyben.  Akár a családban, akár baráti társaságban, osztályközösségben vagy kis létszámú csoportban játsszuk, nagyszerű lehetőséget biztosít, hogy a játékosok jobban megismerjék egymást, könnyebben megosszák egymással belső valóságukat és pozitívan értelmezzék a tapasztalataikat.

A 2023/24-es tanévre az Oktatási Hivatal kiválasztotta ezt az érzelmi nevelést segítő játékot, és felkerült a közoktatási un. SNI tanszerlistára, amelyről az iskolák választhatnak, így az idei tanévben már több intézményben is rendelkezésre áll, és segíti a pedagógusok munkáját.

14.990 Ft
Menny.:db
Érzelmi Bingó Társasjáték
14.990 Ft
Menny.:db

Leírás

Az érzelmi nevelés alapja, hogy a gyermekek megismerkedjenek az érzelmekkel, azaz

- Mik azok az érzelmek és mire valók?

- Mit tudnak meg általuk önmagunkról és a környezetünkről?

- Hogyan ismerhetik fel az egyes érzéseket magukban és másokban?

- Hogyan tudják megkülönböztetni az egyiket a másiktól?

- Milyen elnevezésekkel illetjük őket?

- Hogyan fejezhetik ki az érzéseiket olyan módon, hogy ne legyenek bántók, mások mégis meghallják a szükségleteinket?

Senki nem születik kész válaszokkal ezekre a kérdésekre, és érdemes gyermekeinknek megtanítani! Az öröm, a szomorúság, a harag, az undor vagy akár a meglepődés a világ legtermészetesebb dolgai, mindannyian tapasztaljuk, mégis sokszor feladja a leckét, hogy mihez kezdjünk velük.

A gyerekek minden információra fogékonyak, főleg, ha szórakoztató tevékenységen keresztül tanítjuk őket, ezért hatékony eszköz ez a szórakoztató társasjáték, amit akár otthon, akár közösségekben játszva fejleszthetjük a gyerekek társas- és érzelmi készségeit.

Az Érzelmi Bingó társasjáték tartalmaz:

- 4 db bingótáblát

- 4 csomag érzelemkorongot

- 15 db érzelemkártyát

- 30 db szituációs kártyákat

- 1 db karton dobókockát, 

- és egy Játékszabály+ alkalmazási javaslatok füzetecskét, amiben pedagógusoknak, gyermekekkel foglalkozó szakembereknek további 13 fejlesztő játékvariációt is kínálunk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg a véleményedet!