Vége a sulinak! Érzelmi nevelés segédlet

2021. 06. 04. 00:00:00
Vége a sulinak! Érzelmi nevelés segédlet

Közeledik a vakáció, a gyerekek figyelme egyre nehezebben köthető le a tananyaggal, és pedagógusként talán mi is érezzük, hogy eljött az ideje a közösen töltött idő, az elért eredmények megünneplésének, és a pihenésnek.

Ha a tanév végén esedékes osztálykirándulások, lezárások lebonyolítása mellett szívesen szánnál időt arra, hogy a gyerekekkel közösen értékeld az évet, és szeretnél visszajelzést kapni az örömeikről, nehézségeikről és jövőbeni terveikről, akkor jó szívvel ajánlom ezt a kifejezetten év végére összeállított érzelmi nevelés segédletünket.

Találsz benne:

1. "Mi volt idén a leg-leg-leg" feladatlapot (2 oldalas), ami segít átgondolni az elmúlt tanév legemlékezetesebb pillanatait és a jövőbeli terveket,
2. egy pedagógus köszöntő feladatlapot, amivel a diákok személyesen fejezhetik ki elismerésüket és köszönetüket a kedvenc tanáraiknak,
3. és egy megkezdett mondatokból álló szívhez szóló képeslapot, amivel kifejezhetik barátságukat a legkedvesebb osztálytársaiknak.

... mert a gyerekek, akiket tanítunk, értékesek a számunkra, és mindig jó tudatosítani bennük, hogy a közös időnk megérte.

Az A4-es méretű segédletet a képre kattintva tudod letölteni, majd kinyomtatni:

 

Kívánom, hogy minden tanárnak, diáknak és szülőnek örömmel és könnyedséggel teljen az az idei tanévből még hátramaradt idő, és legyen csodaszép nyaratok!

Tartalomhoz tartozó címkék: iskolai foglalkozás