Spiribuuu Suli II. - Troll Borisz és az önkontroll

Sztori arról, hogyan fékezd az indulatokat.

Írta: Hodos Enikő pedagógiai szakpszichológus

Troll Borisz története és a hozzá kapcsolódó önkontroll-munkafüzet segít a gyerekeknek felfedezni az indulatos viselkedés következményeit és az érzelemszabályozás képességét. A könyv életből merített példáival és játékos feladataival lehetővé teszi, hogy a diákok elgondolkodjanak az indulatkezelés fontosságán, és megtanulják:
– mit jelent az önkontroll,
– miért és milyen helyzetekben van rá szükség,
– milyen stratégiákkal lehetséges fékezni magunkat, ha túlpörögtünk,
– hogyan tudunk erőt venni magunkon, ha valamit fontos megtennünk,
– milyen módon lehet eldönteni, hogy mi a helyes cselekvés,
– mit jelent a tetteinkért való bátor felelősségvállalás,
– miért fontos a bocsánatkérés és a jóvátétel.

2.990 Ft
Menny.:db
Spiribuuu Suli II. - Troll Borisz és az önkontroll
2.990 Ft
Menny.:db

Leírás

A szociális és érzelmi nevelés kulcsfontosságú eleme minden gyermek fejlődésének, hiszen a lelki egészséggel kapcsolatos ismeretek elsajátítása legalább annyira fontos, mint a tárgyi tudás megszerzése. Ehhez kínál segítséget a Spiribuuu Suli pszichoedukációs sorozat, amelynek célja a 8–14 éves gyermekek érzelmi és társas készségeinek fejlesztése iskolai vagy otthoni keretek között.
A sorozat kiadványai egy-egy fontos életkészség vagy érzelmi nehézség témáját dolgozzák fel, és hasznos mentálhigiénés ismereteket közvetítenek. A Spiribuuu Suli szereplőinek mindennapjairól szóló olvasmányok és a hozzájuk tartozó foglalkoztató füzetek lehetőséget teremtenek arra, hogy a gyerekek arról is tanuljanak, hogyan kezelhetik saját érzelmeiket és viselkedésüket, miként építhetnek virágzó emberi kapcsolatokat, és hogyan válhatnak magabiztos, produktív, együttérző felnőtté.

ISBN 978-615-01-0979-4

Kivitel: 20 X 25 cm, 36+4 oldal, puha kötés, tűzött

Youtube videók

Szakértői vélemény

A Spiribuuu Suli történetek olyan játékos, ugyanakkor hatékony eszközt adnak a kiskamaszok és serdülők kezébe, amelyet – ha valóban használnak – számos területen fejlődhetnek. Az élethű, szerethető karakterekkel könnyű azonosulni, a történetük sokaknak ismerős lehet. A feladatok, amelyek végigvezetnek a fejlődés rögös útján, érdekesek, szórakoztatóak, de közben igazi önismereti munkát is igényelnek . A gyakorlatokból a szülők és a pedagógusok is nyerhetnek ötleteket, akár saját nehézségeik leküzdéséhez, akár a gyerekek bátorításához és a nehéz helyzetek kezeléséhez is. Jó szívvel ajánlom a sorozatot minden szülőnek, lelkes osztályfőnöknek, valamint az iskolapszichológusok számára is." 

Dr. Szabó Éva, pszichológus, az SZTE Pszichológiai Intézetének vezetője, a Dél-alföldi Iskolapszichológiai Módszertani Központ vezetője

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg a véleményedet!