Spiribuuu Suli III. - Plüss Emil és a szorongás

Sztori arról, hogyan csitítsd le az aggódó gondolatokat.

Írta: Hodos Enikő pedagógiai szakpszichológus

Plüss Emil története és a hozzá kapcsolódó szorongás-munkafüzet segít a gyerekeknek felfedezni a félelmek által irányított viselkedés következményeit és az önmegnyugtatás képességét. A könyv életből merített példáival és játékos feladataival lehetővé teszi, hogy a diákok tudatosítsák a túl nagyra nőtt aggodalmaikat, és megtanulják:
– mi az a szorongás, és hogyan működik,
– hogyan hat a félelem a cselekvésre,
– milyen ára van az elkerülő magatartásnak,
– hogyan lehet észrevenni és felülírni az ijesztő és félelemkeltő gondolatainkat,
–  hogyan lehet felismerni a feszült test jelzéseit, és milyen módokon tudjuk ellazítani,
– miért fontos a kockázatvállalás, és milyen stratégiákkal lehetséges bátorítani magunkat.

2.990 Ft
Menny.:db
Spiribuuu Suli III. - Plüss Emil és a szorongás
2.990 Ft
Menny.:db

Leírás

A szociális és érzelmi nevelés kulcsfontosságú eleme minden gyermek fejlődésének, hiszen a lelki egészséggel kapcsolatos ismeretek elsajátítása legalább annyira fontos, mint a tárgyi tudás megszerzése. Ehhez kínál segítséget a Spiribuuu Suli pszichoedukációs sorozat, amelynek célja a 8–14 éves gyermekek érzelmi és társas készségeinek fejlesztése iskolai vagy otthoni keretek között.
A sorozat kiadványai egy-egy fontos életkészség vagy érzelmi nehézség témáját dolgozzák fel, és hasznos mentálhigiénés ismereteket közvetítenek. A Spiribuuu Suli szereplőinek mindennapjairól szóló olvasmányok és a hozzájuk tartozó foglalkoztató füzetek lehetőséget teremtenek arra, hogy a gyerekek arról is tanuljanak, hogyan kezelhetik saját érzelmeiket és viselkedésüket, miként építhetnek virágzó emberi kapcsolatokat, és hogyan válhatnak magabiztos, produktív, együttérző felnőtté.

ISBN 978-615-01-0981-7
Kivitel: 20 X 25 cm, 40+4 oldal, puha kötés, tűzött

Youtube videók

Szakértői vélemény

A Spiribuuu Suli történetek olyan játékos, ugyanakkor hatékony eszközt adnak a kiskamaszok és serdülők kezébe, amelyet – ha valóban használnak – számos területen fejlődhetnek. Az élethű, szerethető karakterekkel könnyű azonosulni, a történetük sokaknak ismerős lehet. A feladatok, amelyek végigvezetnek a fejlődés rögös útján, érdekesek, szórakoztatóak, de közben igazi önismereti munkát is igényelnek . A gyakorlatokból a szülők és a pedagógusok is nyerhetnek ötleteket, akár saját nehézségeik leküzdéséhez, akár a gyerekek bátorításához és a nehéz helyzetek kezeléséhez is. Jó szívvel ajánlom a sorozatot minden szülőnek, lelkes osztályfőnöknek, valamint az iskolapszichológusok számára is."

Dr. Szabó Éva, pszichológus, az SZTE Pszichológiai Intézetének vezetője, a Dél-alföldi Iskolapszichológiai Módszertani Központ vezetője

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg a véleményedet!