Osztálytermi viselkedés hatékony menedzselése

A Spiribuuu tanári segédlet I. témája: Hogyan menedzseljük hatékonyan az osztálytermi viselkedést?

Általános iskola 1-4. osztályokhoz készült 50 oldalas letölthető tanári kézikönyv, amelyben csokorba szedtünk egy sor olyan osztálytermi gyakorlatot, ami segítségedre lehet abban, hogy pozitív hatást gyakorolj a tanulóid viselkedésére, és megteremts egy olyan tanulási környezet, ahol a diákok sokkal inkább

  • képesek szabályozni az érzéseiket és fegyelmezni magukat,
  • tiszteletet éreznek irántad és együttműködőek veled,
  • kedvesek és törődők egymással,
  • és egy olyan közösséget alkotnak, ahová jó tartozni és ahol jól lehet tanulni.

A módszertani csomag 8 leckét tartalmaz, egyszerű lépésről-lépésre bemutatott játékos ötleteket és hasznos stratégiákat, valamint minden hozzájuk kapcsolódó, szükséges vizuális szemléltetőeszközt és sablont is előre elkészítettünk a számodra.

12.990 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!
Osztálytermi viselkedés hatékony menedzselése
12.990 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!

Leírás

A csomag tartalma:

I. lecke: Közös megállapodás a szabályokban

1. Hogyan érdemes rögtön az év elején letisztázni és közösen megállapodni az osztályteremre vonatkozó szabályokban és elvárásokban.
2. „Egy csapat vagyunk”- osztályértékrend poszter
3. „Órai elvárások” osztályszabály poszter

II. lecke: Hasznos szokásrendek kialakítása és begyakorlása

1. Hogyan érdemes játékosan begyakoroltatni a diákokkal az olyan ismétlődő rutineljárásokat, mint például a megérkezés, órai előkészületek, sorakozó, csoportmunka, egyéni munka, étkezések, hiányzás bepótlása stb.
2. Nyomtatható szokásrend tervező segédanyag, ami segít fejben átgondolni ezeket az ismétlődő tevékenységeket, és hogy melyiknek mi legyen a konkrét, lépésről-lépésről meghatározott menete.
3. Szemléltető poszter 4 db néma kézjelzésről, amit megtaníthatsz a diákjaidnak, hogy a szükségleteik jelzése ne akassza meg folyton az óra menetét.

III. lecke: Osztályközösség-építő tevékenységek

1. 5 db osztályközösséget építő tevékenység, ami segít kiépíteni és elmélyíteni az osztálytársak közötti kapcsolatot.
2. 10 db kinyomtatható szituációs kártya, a szociális készségek gyakorlásához, amelyekkel rendszeresen átbeszélhettek vagy eljátszhattok egy-egy kihívást jelentő társas helyzetet.

IV. lecke: Figyelemfelrázó gyakorlatok

1. 5 db energetizáló, agyfrissítő játék, amivel tanítás közben felrázhatod kicsit a lankadó figyelmet.
2. 5 db osztálymondóka, amit az egyes tevékenységek közötti átmenethez, figyelemfelhívásra használhatsz fel. Te elkezded, az osztály befejezi, így nem szorul újra és újra magyarázatra, hogy mi a teendő.

V. lecke: Osztály munkakörök

1. 18 db hétről-hétre kiosztható osztálymunkakör ötlet, hogy minél több diák vehessen részt a közösség életét érintő hasznos tevékenységekben.
2. Kinyomtatható munkakörkártyák, hogy a hirdetőtáblán vizuálisan is meg tudd jeleníteni, hogy az adott héten ki, milyen munkának a felelőse.

VI. lecke: A pozitív visszajelzések

1. Miért fontos és hogyan érdemes kommunikálni a pozitív megerősítést és a dicséreteket?
2. 12 féle kinyomtatható köszi-kártya, a gyerekek pozitív viselkedésének a megerősítéséhez.
3. Osztály nyeremény poszter, amiből az osztály közösen választhatja ki a kiváltságot, amit „kiérdemelt”.

VII. lecke: A rendbontás kezelése

1. Milyen szemléletmóddal és kommunikációs eszközökkel érdemes kezelni a rendbontó viselkedést és a diákok között felmerülő konfliktusokat.
2. Nyomtatható zűr-korrigáló űrlap, amit akkor vethetsz be, ha súlyosabb sérelem vagy károkozás történik az osztályban. Az érintett tanuló(k)nak kell írásban kitölteni és olyan kérdésekre válaszolni, amelyek segítenek neki(k) reflektálni arra, ami történt, átgondolni, hogy érezhette magát a másik, hogyan tehetné jóvá a hibát és legközelebb mit tesz majd helyette.

VIII. lecke: A szülőkkel való együttműködő kapcsolat

1. Ötletek a szülőkkel való barátságos és együttműködő kapcsolat kialakításához.
2. Nyomtatható ismerkedő űrlap, amit a szülők töltenek ki a gyermekeikről. A megosztott információk segítenek a tanítóknak jobban megismerni leendő diákjaikat.
3. 10-féle jó hír-küldő karkötő sablon, amivel egyrészt pozitív visszajelzést tudsz adni egy-egy akár kihívást jelentő tanulónak, másrészt a szülők felé való kommunikációnak is egy egyszerű és kreatív módja lehet.

Sikeres rendelés és fizetés után rögtön, egy külön e-mailben kapod meg a letöltéshez szükséges linket. Ezután már lementheted a gépedre és nyomtathatod, sokszorosíthatod a segédleteket igény szerint. Ha a sikeres rendelés üzenet és visszaigazoló levél megérkezése után szinte azonnal nem kapod meg a letöltési linket tartalmazó levelet, kérjük, írj az info@spiribuuu.com e-mail címre, illetve ellenőrizd le a spam/kéretlen levél mappádat, mert lehet, ott landolt a leveled.

Ti írtátok

"Ez egy szuper anyag! 27 kis elsőssel használom napi szinten, a gyerekek is és én is nagyon szeretjük. A kézjeleket első nap megtanítottam, remekül bevált! A munkakör kártyák és a jó hír-küldő karkötők is nagy kedvencek. Jó ötleteket, kitűnő segédanyagot kaptam! Csak ajánlani tudom!" I. V. Györgyi tanító

"Számomra hiánypótló volt..a legjobbkor találtam rá. A gyakorlatokat nagyon szeretik a gyerekek, rendszeresen használom a karkötőket is, posztereket...szuper motiváció." Midiana

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg a véleményedet!