Mi újság a családban? beszélgetőpakli 2.

Beszélgetést kezdeményező kártyajáték a gyermek családdal kapcsolatos gondolatainak, érzéseinek és élményeinek mélyebb megismeréséhez. 

72 megkezdett mondatot tartalmazó beszélgetőkártya, amely segít felszínre hozni a gyermekek családtagjaikkal kapcsolatos legbelsőbb megéléseit, és ezzel játékos lehetőséget teremt annak felismeréséhez, hogy miben érdemes változtatni a kielégítőbb szülő-gyermek és testvéri kapcsolatok érdekében.

Ajánljuk otthoni használatra, vagy gyermekekkel foglalkozó szakemberek számára.

Ajánlott életkor: 5 éves kortól

5.990 Ft 5.490 Ft
Az akció időtartama: 2024. 05. 29. - 2024. 06. 20.
Menny.:db
Mi újság a családban? beszélgetőpakli 2.
5.990 Ft 5.490 Ft
Az akció időtartama: 2024. 05. 29. - 2024. 06. 20.
Menny.:db

Leírás

MIÉRT HASZNOS A BESZÉLGETŐPAKLI?

  • Megkönnyíti a kommunikációt és a témáról folytatott nyílt párbeszédet, hiszen a megkezdett mondatok befejezésre ösztönzik a játékosokat, és ezzel mintegy kaput nyitnak a belső megélések kifejezéséhez.
  • Elmélyíti és tartalmasabbá teszi a kommunikációt, hiszen gondosan megszerkesztett kérdéseivel olyan témákról is szót ejthetünk, amelyekre egy hétköznapi beszélgetés során ritkán nyílik mód.
  • A kártyák által indított támogató beszélgetések megerősítik a gyereket abban, hogy figyelnek rá, hogy fontos, hogy a gondolatai és érzései számítanak/érvényesek, és ez önmagában pozitív hatással lehet a gyermek érzelmeire, viselkedésére, önbizalmára, családi és egyéb társas kapcsolataira. 
  • A kártyákkal folytatott családi vagy csoportos beszélgetések lehetőséget adnak a gyermeknek a másokra való odafigyelés - aktív hallgatás, empátia és tolerancia -  gyakorlására is.   
  • Terápiás betekintést nyújt a gyermek szubjektív belső valóságáról, családjában megélt helyzetéről.
  • Sokoldalúan alkalmazható eszköz, hiszen az alapjáték kreatívan kombinálható bármilyen ügyességi mozgásos vagy társasjátékkal (pl. Jenga, marokkó), egyéni vagy csoportos formában is játszható, továbbá könnyen igazítható a gyermekek egyedi igényeihez, életkorához és a különböző pedagógia/terápiás célokhoz. 

Írta: Hodos Enikő, pedagógiai szakpszichológus

ISBN 978-615-81861-7-9

A Spiribuuu beszélgetőpakli sorozat 2. tagja. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg a véleményedet!

Kapcsolódó termékek

Mi volt ma a suliban? beszélgetőpakli

5.990 Ft 5.490 Ft
Kívánságlistára teszem