GOROM BANYA SZELÍDÜL - Indulatkifejező Varázsigék Kártyajáték

2020. 04. 21. 00:00:00
GOROM BANYA SZELÍDÜL - Indulatkifejező Varázsigék Kártyajáték

Fogadjátok szeretettel legújabb termékünket, a GOROM BANYA SZELÍDÜL kártyajátékot! 

A gyerekeknek kezdetben nem okoz gondot az intenzív indulatok kifejezése. Haragjukban a legnagyobb természetességgel vetik magukat a földre és bűntudat nélkül törnek játszótársuk életére egy homokozólapáttal. Előbb vagy utóbb azonban, mind a felnőttektől, mind a kortársaktól a legtöbben megtanulják, hogy a fékevesztett mérgelődés nem díjazott viselkedés.

Én hiszek az emberi jóságban. Hiszem és tapasztalom, hogy a gyerekek nem akarnak „rosszak lenni”, dühöngeni, másokat bántani, nem élvezik, hogy az agyunkra mennek goromba viselkedésükkel, utálnak fejmosást és elutasítást kapni ezek miatt, arra vágynak, hogy szeretve legyenek és szeressenek, - csak épp nem tanulták meg, hogy mi mást lehetne tenni, ha valami nem tetszik nekik, ha valami zavarja őket, vagy ha valaki rettentően megsértette/felbosszantotta őket.

A GOROM BANYA SZELÍDÜL kártyajáték épp arra tanít, hogyan fejezhetjük ki az indulatainkat olyan módon, hogy mások könnyebben meghallják a szükségleteinket, és közben ne bántsuk meg mások érzéseit, - ezáltal pedig alternatív választási lehetőséget kínál az „ön és közveszélyes” viselkedés helyett.

Egy új készség elsajátítása minden esetben türelmet és kitartást igényel, ezért bízzunk a gyerekekben, hogy képesek bölcsen választani, a kudarcok ellenére is bíztassuk őket és gyakoroljunk velük közösen!

A játék leírása:

• Mielőtt játszani kezdenétek, lapozzátok végig, olvassátok el a Gorom Banya Varázsigéi személyre szóló levelet.

• A játékban 36 db szituációs kártya található, a hátoldalukon a megkezdett indulatkifejező „varázsigékkel”.

• A levélkében leírtak alapján gyakoroljátok az érzelemkifejezést minden nap, a szituációs kártyák segítségével! Naponta húzzatok 1-3 db kártyát és beszéljétek meg a gyerekkel:

- hogyan érezné magát az adott helyzetben?

- hogyan mutatná ki az érzéseit?

- mi történne, ha nem mutatná ki?

- mi lenne a következménye, ha gorombán mutatná ki?

- végül a hátoldalon lévő „varázsigét” használva szelíd módon kerekedjetek felül a bosszantó helyzeten!

• Ha a gyerek az életben is alkalmazza az asszertív kommunikáció újonnan tanult elemeit, ne mulaszd el nagyra értékelni a „varázserejét”!

• A kártyákat jó ötlet kombinálni más társas vagy kártyajátékkal (pl. marokkó, JENGA, UNO), több játékos esetén pedig el is játszhatjátok/bábozhatjátok az adott szituációt.

• Pedagógusként a kártyák napi rendszerességgel történő bemutatásával könnyedén integrálhatjuk a szociális és érzelmi nevelést mindennapos oktató-nevelő munkánkba, az esetenkénti feldolgozással pedig remekül színesíthetjük az unalomba/ellenállásba fulladó tanórákat, foglalkozásokat.

Varázslatos kalandot!

 

Kapcsolódó termékek

Gorom Banya Szelídül gyakorlókártyák

4.990 Ft
Kívánságlistára teszem