Barátságban a testemmel pozitív testkép tréning

Legújabb kiadványunk, a letölthető formátumban megjelent Barátságban a testemmel pozitív testkép interaktív napló, amely rendkívül hasznos segítség lehet olyan tizenéves lányoknak, akik túlságosan elégedetlenek a saját külsejükkel és túl sokat aggódnak azon, hogy mások mit gondolnak róluk.

Köztudomású, hogy a fiatal lányok/nők önértékelésének, önbecsülésének és a kapcsolatokban való magabiztosságuknak legfőbb talapzata, hogy mennyire elégedettek a külsejükkel és mennyire vannak kibékülve a saját testükkel. Jó lenne, ha azt mondhatnánk, hogy gyermekeink olyan világban cseperednek, ahol:

  • mindenki tiszteletben tartja, hogy az emberi test sokféle egyedi formában és méretben létezik,
  • mindenki tudja, hogy - formától, mérettől és színtől függetlenül - mindegyik test megérdemli a szeretetet, az elismerést és a törődést,
  • és ahol senki nem érzi szükségét annak, hogy egy bizonyos módon nézzen ki ahhoz, hogy elégedett legyen önmagával.
8.990 Ft 6.990 Ft
Az akció időtartama: 2024. 06. 04. - 2024. 06. 20.
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!
Barátságban a testemmel pozitív testkép tréning
8.990 Ft 6.990 Ft
Az akció időtartama: 2024. 06. 04. - 2024. 06. 20.
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!

Leírás

Csodálatos lenne, nem igaz? De sajnos nem ilyen világban élünk, hanem olyanban, ahol teljességgel megszokott, hogy az ember kritizálja saját magát és mások külsejét-belsejét. Értékes női életek, de minimum évek telnek el azzal, hogy agonizálunk a testtömegünkön, a hasunk laposságán, a combunk körméretén, a melleink és a csípőnk méretén, vagy búslakodunk bizonyos testrészeink (pl. arcunk) formája miatt. Tizenéves korunkra szinte már egyikünk sem emlékszik arra az egészséges önszeretetre, amitől vezérelve 2 évesen még puszit nyomtunk a saját tükörképünkre és 4 évesen szépségünk teljes tudatában pörögtünk a hercegnő ruhában.

A Barátságban a testünkkel c. interaktív napló, éppen ezt az „elveszett” kincset igyekszik visszahozni az életünkbe, és jó szívvel ajánljuk minden fiatal lánynak, aki túlságosan elégedetlen a külsejével, vagy szeretne magabiztosabb lenni.

Miért napló?

A naplóírás hihetetlenül személyes élmény. Valami, ami csak rólunk szól. Lehetővé teszi a legbensőbb gondolatok és érzések kifejezését anélkül, hogy bárkinek is be kéne számolnunk róla. Remek eszköz a mozgalmas mindennapokhoz, mert segít, hogy befelé (is) figyeljünk és ezáltal jobban eligazodjunk gondolataink/érzelmeink kavargó ködjében.

Ez a napló abban speciális, hogy a test elfogadásához és végső soron az önszeretethez vezető úton igyekszik végigkísérni az olvasót. Minden egyes leckében új nézőpontokat kínál a saját testével való kapcsolatról, majd  elgondolkodtató feladatokkal és önreflektív kérdésekkel igyekszik elmélyíteni és belsővé tenni a „tudást”. A kérdések szabad megválaszolása segít beazonosítani azokat a mentális sémákat és külső tényezőket, amelyek hozzájárulnak a negatív testképhez, illetve konkrét megküzdési stratégiákat is tanít a testtel való elégedetlenség kezelésére.

Hogyan érdemes használni?

A vásárlás után a regisztrált profilodban egy letöltő linket fogsz találni, amit megnyitva egy több mint 50 oldalas PDF-et kapsz. Ezt az e-bookot célszerű kinyomtatni, de nem muszáj, használható úgy is, mint egy online tréning, azaz a gépen olvasva, és egy jegyzetfüzetbe leírva a válaszokat.

A naplózáshoz teremtsetek nyugodt környezetet, bekapcsolhattok egy kellemes, halk zenét, és csak engeddjétek szabadon áramlani a tollat, hogy átírja a testtel való kapcsolat történetét.

Ajánlott korosztály: 12 éves kortól

Írta és szerkesztette: Hodos Enikő pedagógiai szakpszichológus

Vélemények

5.00
4 értékelés
4
0
0
0
0
Írd meg a véleményedet!
2024. 05. 31.
Elképesztő, mennyire valósak ezek a küzdelmek, és tényleg nem csupán a mai lányok számára! Én bizony már bőven benne vagyok a korban, de még engem is elgondolkodtatott, tanított és inspirált ez a bölcs könyvecske. Nagyon jók a kérdései, hisz az ember, ugye magától nem gondolkodik el ezekről a dolgokról. Azon meg aztán főleg keveset merengünk mi nők, hogy mennyit is érünk, mennyi szépség és jóság van bennünk. Úgy gondolom, sokkal inkább azzal vagyunk elfoglalva, hogy másoknak mi a jó. És akkor ott vannak a mai serdülő lányok, akiknek a pszichéjére már nem csak a szokásos női minták hatnak, hanem boldog-boldogtalan, megmondó influenszer is neveli őket. Sajnos sokszor nem a jó irányba.Nagyon kellenek az ilyen hiteles források, hogy ellensúlyozni tudjuk ezeket a negatív hatásokat.
2024. 05. 31.
A Barátságban a testemmel naplófüzet hihetetlenül hasznos gondolatokat és gyakorlati eszközöket ad a lányoknak a pozitív testkép kialakításához. Tetszik, hogy a könyv nagyon mai. Fiatalos nyelvezetű, könnyen olvasható, együttérző, barátságos hangnemű, és minden egyes leckéje arra bátorítja a lányokat, hogy jobban megismerjék, elfogadják és értékeljék önmagukat. Pszichológusként dolgozok, és szerintem a mi szakmánkban ez egy nagyon hasznos és hiánypótló eszköz. Alig várom, hogy felhasználhassam a középiskolás lányokkal, akikkel dolgozom.
2024. 05. 31.
Szociális munkás vagyok és van egy 14 éves lányom. Kb. 1,5 éve kezdődött, hogy hosszasan nézegeti magát a tükörben, és előfordul hogy annyira elkeseredik a látványtól, hogy elsírja magát. Nem vékony, nem is vastag, semmi kirívó szépséghibája nincs, de azt mondja, hogy ő rondának látja magát, és ne is próbáljam meggyőzni az igazamról, mert úgyis tudja, hogy hazudok. Nagyon megörültem, amikor az egyik kolleganőm révén szembejött velem a Barátságban a testemmel naplód, mert én megmondom őszintén teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit tehetnék. Vannak jobb, meg rosszabb napok, de összességében azt látom, hogy a gyerek nagyon nincs kibékülve önmagával. Pont azért tetszett meg a könyved, mert olyan nyitott és közvetlen, hangnemben beszélsz benne a lányokhoz, hogy én nem tudom ezt így előadni. Meg se hallgatna. Amikor odaadtam neki a könyvet, akkor is először azt mondta, hogy neki nem kell ilyen baromság, DE - és ezt akarom elmesélni: - látom ám, hogy elkezdte kitöltögetni! Nem minden nap ugyan, de onnan tudom, hogy foglalkozik vele, hogy néha az ágya mellett látom reggel. Amit még észrevettem, hogy a könyved olvasása mellett elkezdett angol youtubereket nézni, akik a body shaming és body positivity jelenségekről beszélnek. Szerintem ezek már nagy változások, úgyhogy köszönöm, hogy megírtad!
2024. 03. 13.
Megvettem a 11 éves lányomnak, nagyon tetszett!