Ami bánt az NEM jó vicc!

4 alkalmas foglalkozássorozat az iskolai bántalmazásról való osztálybeszélgetésekhez az általános iskola alsó és felső tagozataiban.

Spiribuuu tanári segédletek 2. módszertani anyag lépésről-lépésre kidolgozott, animált PPT-vel (azaz prezentációs diákkal), részletes óravázlattal és sokszorosítható feladatlapokkal segíti azoknak a pedagógusoknak, iskolapszichológusoknak a munkáját, akik fontosnak tartják, hogy megfékezzék az osztályban előforduló bántásokat, de idáig nem tudták, hogy hogyan is nyúljanak hozzá ehhez a témához.

A 2023/24-es tanévre az Oktatási Hivatal kiválasztotta ezt a módszertani anyagunkat és felkerült a közoktatási un. SNI tanszerlistára, így az idei tanévben már több iskolában rendelkezésre áll, és segíti a pedagógusok munkáját.

12.990 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!
Ami bánt az NEM jó vicc!
12.990 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!

Leírás

A letölthető csomag tartalmaz:

I. . Részletesen kidolgozott kivetíthető képes PPT-t (letölthető és online lejátszható formában), amely gyakorlófeladatokkal, csapatjátékokkal az alábbi 4 témát dolgozza fel:

1. foglalkozás: Ami bánt, az nem jó vicc! Mi számít iskolai bántalmazásnak, és mi nem az?
2. foglalkozás: Milyen formái vannak az iskolai bántalmazásnak?
3. foglalkozás: Hogyan lehetne leállítani a bántalmazást az osztályban? A szereplők és felelősségeik.
4. foglalkozás: 13 önvédelmi stratégia a bántás lekezelésére.

II. A foglalkozások megtartását lépésről-lépésre segítő részletes 4db óravázlat.

III. Sokszorosítható feladatlapok a foglalkozások játékos gyakorlataihoz.

IV. Megoldókulcs a feladatokhoz.

A prezentációs diákat kétféle módon is le tudod játszani:

- vagy a csomagból letöltöd, lemented a gépedre (iskola gépére) és onnan vetíted a szokásos módon,

- vagy a csomagban megtalálható online lejátszható verzó linkjét bemásolod a böngészőbe, és azonnal megjelennek a prezentáció oldalai. Az online előadást több animált elem teszi még színesebbé, érdekesebbé.

Írta és szerkesztette: Hodos Enikő, pedagógiai szakpszichológus

ISBN 978-615-81861-6-2

Ti írtátok

"Hatodikos osztályt viszek, és a kegyetlenkedések sajnos mindennaposak az osztályomban. Szeretném mondani, hogy most már akkorák, hogy csak verbálisan bántják egymást a diákok, de a testi egymásnak ugrások, heccelések, durva viccelődések, egymás tárgyainak a megrongálása ugyanúgy előfordulnak még ebben az életkorban is, mint alsóban. Sem a szülők, sem én és a többi tanár sem tudja/tudta kezelni ezeket az egyre durvuló ellentéteket. Ezért nagyon megörültem, hogy kaptam valami kézzelfogható szakmai anyagot, amit bevethettem az osztályfőnöki órákon. Már túl vagyunk 3 alkalmon és azt kell mondjam, elég erős folyamatot indítottak el a foglalkozások a gyerekekben. Kikerültek az asztalra régóta hurcolt fájdalmak és ellenszenvek, amikkel ugyan foglalkoznunk kellett, de azt veszem észre, hogy a „bántalmazottak” azóta nem érzik magukat elszigetelten, hiszen a beszélgetések alatt kiderült számukra, hogy nincsenek egyedül a bajukkal, és más is ugyanannyira szenved az egy-két erőszakoskodótól, vagy durván viccelődőtől, mint ők. Azok, akik idáig főnöknek hitték magukat, maradtak is azok, de olyan mintha kicsit lelepleződtek volna, és azáltal, hogy beszélgettünk a témáról, mintha kissé visszább vettek volna. Remélem tartós marad a hatás, de én már ennek is nagyon örülök. Ha kis lépésekben is, de legalább valami változott. Köszönöm, és minden kollegámnak jó szívvel ajánlom az anyagot!" V. Emília, általános iskolai tanár

"Idén kaptam meg a 3.b-t, és úgy éreztem, hogy az osztályközösségnek is jót tenne egy ilyen téma feldolgozása. Vannak kisebb-nagyobb konfliktusok, érdekes módon inkább a lányok között. Fontosnak tartom, hogy még időben beszéljünk az iskolai bántalmazásról, mielőtt komolyabbra fordulnak a dolgok (pl felsőben). Nagyon jól felépítettek az előadások, jók az illusztrációk, tetszik a gyerekeknek. Most már ők is tudják, hogy nemcsak fizikai formája van a bántalmazásnak, és a 13 önvédelmi stratégia is nagyon hasznos. Bár az ilyen jellegű órákra az időkeret kicsit szűkös, biztos vagyok benne, hogy közösségépítésnek is szuper." P. Gézáné, tanító

"Iskolánkban minden felsős osztályban szeretnénk az osztályfőnöki órák keretein belül végigvinni a foglalkozássorozatot. Nekem ötödikes osztályom van, és már az első három foglalkozást meg is tartottam. Sajnos úgy indítottuk az évet, hogy karanténba került az osztály, így bár késéssel, de belefogtunk. Eddigi tapasztalatom alapján nagyon hasznosnak, módszertanilag nagyon jól felépítettnek látom, és a mai gyerekek számára érthetők és izgalmasak a kapcsolódó játékok, csapatfeladatok. Hosszabb távú hatását még nem látom, de első lépésnek, a témában való érzékenyítésnek kiváló." R. Judit, osztályfőnök

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg a véleményedet!

Kapcsolódó termékek

Gorom Banya Szelídül gyakorlókártyák

4.990 Ft
Kívánságlistára teszem
Termék címkék:
bullying konfliktuskezelés